Авторът

Чук- чук… Кой е тук?

Станислав Петков–  ето кой. Почти на 22 години съм, родом от Айтос, завършил средно в Бургас, сега съм студент в Икономически Университет- Варна и следвам специалност Логистика.

Всъщност всички ми казват Стенли (Stanley in English), Стан, Стен… вече близо 10 години. Ще се радвам и ти, Читателю, да се обръщаш така към мен : ) Сериалът Heroes е моя голяма страст, или поне беше и също остава първопричината за създаването на този блог- да видим отражението на нашия свят в този на героите през очите на сценаристите и режисьорите на сериала. В последствие сериала западна и вече дори не се снима, а моите възгледи и живот постоянно продължават да се менят. Вървя напред и се гордея с новите висоти на личността, които постигам.

На мнение съм, че човек се развива и учи цял живот и че това да сме перфектни е невъзможно. И въпреки това продължавам да се стремя все повече и повече към небето, към неопознатите и страшни висоти на човешкото съзнание и емоция.

Тепърва се уча на това кой съм аз, но ако сега ме попиташ, веднага бих ти отговорил, че не съм този, който бях вчера, не и този, който ще съм утре, а съм този, който съм днес и сега- не този, който искам да бъда, нито ти искаш от мен да съм. Аз съм аз. Обожавам да анализирам човешките реакции и действия, включтелно и особено много моите собствени- за мен това е ключа към себепознаването, а от там и към самочувствието и успеха в живота. А под успех визирам да правиш това, което искаш, без да се съобразяваш с другите, и същевременно по този начин да остават само твоите приятели около теб- тези, които са избрали да са до теб, заради това, което си и се сремиш да станеш. Като човек се опитвам да не се страхувам от чуждите реакции и за целта често се опитвам да ги предвиждам за да мога да съм готов за тях. Ужасно съм организиран като личност и нещата, които са нови често си остават доста плашещи. Не ме е страх от смъртта. Поне не от моята. Но това, от което ме е страх най- много, е страха от смъртта на близките ми.

„Не знам много за себе си.“, както беше казал един мой познат. Това е. Но ежедневно се преоткривам и ъпдейтвам знанията си като човек- за мен, за хората около мен, за света като цяло. И… ако моята гледна точка, споделена смело в този блог, ти допада или поне те кара да заформиш мнение, чувствай се свободен и поканен да споделиш и своето 🙂

Който от вас иска да се свърже с мен, ако е харесал как и за какво пиша след като се представи от къде е чувал за моята скромна особа,  може да го стори във…

Stanley Petkov | Create Your Badge

на електронна поща stanley_as@abv.bg

или в Skype – stanley_as.

Реклами

5 thoughts on “Авторът

 1. sickdreamer каза:

  Аз, като един виден културен деец, опитен психоаналитик, отдаден философ, задълбочен хрoникьор, брилянтен писател и най-вече близък на автора, бих желал да кажа, че последният е, мисля си, най-отдаденият на приятелите си човек, когото познавам. И му имам безкрайно голямо доверие (въпреки че страшно много го мързи да чете! :D) за всичко :]

  Go, Go, Go, Stanley 😛

 2. yan' ( sometimes in ) каза:

  go ! …go for it !!!

 3. Таня каза:

  И Аз като автора обичам да анализирам човешките реакции и действия,моите имам чувство за съжаление че отдавна съм ги преоткрила.Радвам се че той все още се бори и търси непознатите човешки висоти!И ще го помоля ако ги открие да ги сподели със нас,защото това определено ще ме накефи,но и ако ме обори че е истинско.Съгласна съм че се учим цял живот и че няма перфектни хора,и аз като автора не се боя от собствената си смърт а от тази на близките си,и се моля 5минути ако трябва но да съм преди тях.Ще следя с интерес блога ти защото е различен защото ме кефи и е истински.Искам да ми кажеш защо така се промени света? Защо жената стана силния пол?Директен си директна ще бъда и аз!Защо мъжете станаха такива курви-страхливци и подмазвачи?На къде отива този шибан свят?

 4. Stanley каза:

  Благодаря за коментара.
  А света се променя заради много неща… Както каза преди време един мой познат ( в момента дори не помня кой точно) света върви към икономия на енергия, към мързел. Съответно и към неща като роботи, които да вършат нашата работа, за нас остава време за уж по- важните неща, като фактически щом като поверяваме на техниката все повече от задълженията си, какво остава за останалото?
  Средностатистическия човек затъпява все повече и повече докато чака интелекта на останалите да развие света до там, че той да не си мърда пръста.
  А относно половете… Не знам защо ми се струва, че сексуалните намерения и желания както на мъжа, така и на жената са много виновни за този обрат :]
  Смятам да разисквам темата по- подробно в някоя публикация, някой друг ден.

 5. Таня каза:

  Да би било добре!Ще е добре поне веднъж да водя диалог а не монолог по темата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s