Шибан свят

Света е шибан. Не е това, което трябва да е. Използваме думи като Съдба, Живот, Карма, Бог и други такива за да си намираме по- лесно извинение за лошата ни участ и кофти настроения. Истината е, че тея нарицателни само обират пешкира, за да прикрият истинския виновник за цялата тая човешка мизерия- ние, хората. Аз, ти, твоят приятел, неговото семейство… приятелското семейство на приятеля ти, сестра ти, брат ти, братото от групичката с която се напиваш/ напушваш/ дрогираш… колегатите от работата или универсиста ти, съучениците и учителите ти, минувачите по улицата, шофьорите… Абе схвахте идеята. Всеки е виновен, всеки носи частица отговорност за това, в което живеем.

Добре, къде отиде човечността? Само в песните и в старите разкази/ стихове/ поеми и афоризми ли ще четем за нея? Ако си различен, това е грях. Или си дрогиран, или си сектант, или си мощен наркоман или пияница… според обществото. Ха! И най- смешното е, че различните ВЕЧЕ са тези, които правят най- обикновените и сърцати работи- да говорят истината, да наричат нещата с истинските им имена, да са спонтанни, да не признават парите за нищо повече от едно шибано средство за живот. Да правят спонтанни подаръци на близките си хора, надявайки се да не биват смятани за луди или психично нестабилни, само заради факта, че обичт тоя човек и искат да направят жест, дори без повод. Молят се да не останат неразбрани и отритнати, да им се спестят подигравките и обидите…

Реално погледнато вече дори е модерно и яко да се присмиваш на хората, които безвъзмездно искат да помогнат на милионите останали без родители деца в Хаити. Майната им на простите българи, които искат да осиновят хаитянчета, за да могат да се опитат да им предложат един по- добър начин на живот след трагедията. Майната им на лекарите, които отиват там за да помогнат безвъзмездно. Майната им на всичко хора, чувствайки се съпричастни с това. Всичките тия глупости са толкова… старомодни. Омразата, ненавистта и това да не ти пука са нещата, които движат ШИБАНИЯ ни свят. Заедно с интересите и парите. Приятелството и любовта вече са чудеса, защото все по- рядко се срещат… И НЕ „ЖИВОТА“ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА! Виновни сме си ние, шибаняците! Че сме такива гадове, че оставяме гадовете да въртят нещата. Ето защо те побеждават в реалността, а добрите губят. Те са загубеняци. Модерно и яко е да си гадняра, да си непукиста, мразещия и мачкащия. Защото някога систорил грешката да послушаш някоя тъпа мисъл в главата ти и си я оставил тя да ти бъде тон в живота. Защото „сърце“ > „разум“. Поне за мен. За хиляден път го казвам и продължвам да го вярвам. Казват, че хората по рождение сме добри по душа и че „живота“ ни прави гадове. Напрао ми се повръща… Тровим се едни други и така си живеем, свикваме с болката, спира да ни пука и станем ли вежднъж безчувствени и непукисти, спираме да виждаме света като хора. Ставаме роботи, шибани андроиди, които само ядат, ходят до тоалетна и спят, за да функционират правилно и уж пълноцено преди да станат за скрап.

И ето как един блог посветен на света на необикновените, на специалните, на злодеите и героите, на добрите и лошите… не само замря (заради никаквото и най- вече обезкуражаващо развитие на сериала), но и се превръща в нещо съвсем друго… В огледало за жалката, а да, и ШИБАНА реалност. Защото в нея героите са малко, ако ги има просъществуват за кратко, никой не ги забелязва и така си и умират. Първо вътрешно, предават се отчаяни, отричат се от реалността… а в края на ШИБАНИЯ си живот умират и физически. Макар че това отдавна е без значение след настъпването на първата смърт- загубата на вярата в човека, в доброто, в нормалното… И всичките тия неща са тооооолкова клиширани и четени до болка, че никой не им обръща внимание. А са шибани неща за които трябва да се говори…

П.П: Някой проследи ли бройката на думата „шибан“? Аз лично я изтървах…

Advertisements

3 thoughts on “Шибан свят

 1. paper0planes каза:

  силни думи. толкова е вярно, че боли. вероятно се чувстваш като последния рицар в един нерицарски свят, когото вс считат за луд 😉
  по правило светът мрази героите, дори когато те се опитват да го спасят. винаги съм вярвала че хората са шибани същества. не знам дали има обяснение. но все пак вярвам също и, че има някаква причина да не бъдем поредните мечтатели, превърнали се в реалисти.
  п.п: coldplay са мн добри. :]

 2. Stanley каза:

  Благодаря. Наистина! Толкова емоционален съм бил, докато съм го писал, че дори не поменх как точно съм се изразил и току- що преоткрих себе си и тези мои виждания.
  Мечтател форевър 🙂

 3. Таня каза:

  Това е истината!Но малко са тези дето я казват с правилните думи,ами шибан си е света може да е вулгарно но по точна думи и на мен не ми идва.Винаги така съм го наричала и аз.Как всичко се изопачи с времето колко неща промениха значението си?Питам ги какво е Любов(ами като го видиш и краката ти да се подкосят сърцето ти да бие лудо)Не мили мои,това е страст!Любовта е когато би дала живота си за даден човек няма аналог трудно е да се обясни това идва от сърцето!Хайде по лесен въпрос -Какво е приятелство?ІАми да ни е готино,купони-кафенца да си споделяме,да си разменяме дрехи.Приятелството е нещо по възвишено да можеш да страдаш и радваш заедно с него да благодариш на това което получаваш и да не смяташ това което ти си дал.Когато кажеш че е Нарцис той ти благодари за милите думи опитва се да е оригинален и отвръща-О благодаря много мило аз си мислих че съм роза защото имам и бодли!Еми шибан е света!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s